Om mig

IMG_3242Mit navn er Maria. Jeg er sidst i tyverne, gift på 8. år med min bedste ven og manden jeg forelskede mig i første gang, da jeg var 10 år. Han er den mest behagelige og glade person jeg har mødt. Derudover er han efterskolelære, med alt hvad der indebærer.

Sammen har vi tre små; Twilight på 5 år, Lynild på 4 år og lillesøster på snart 1 år. Jeg er uddannet psykolog, men er til hverdag først og fremmest hjemmemor og arbejder derfor ikke mere end ugekalenderen tillader. Jeg nyder: afslappede dage i selskab med min familie, ditto med gode venner, at gå lange ture ved vandet og i skoven, at gå i kirke og at læse en god bog.

Start her.

Hvis du vil læse et par indlæg det fortæller lidt om mig og min verden, så læs disse:

Reklamer

4 thoughts on “Om mig

 1. Jeg tænker, du måske ville være glade for denne bog:

  Af Lena Bergström
  192 sider, indbundet
  Om kristentro, forældreroller og hverdagsliv.
  Beskrivelse:
  Entreen er fyldt med sko og vådt overtøj, sandet knaser under fødderne. Der var ingen, der orkede at vaske op i aftes, så maden må tilberedes midt i rodet. Det skal gå hurtigt, for håndboldtræningen begynder kl. 17. Hvem skal køre til træning? Ingen af dem orker, trætte blikke møder hinanden. Hvad er mindst anstrengende, at køre eller at blive hjemme? Når aftenen kommer, er man dødtræt. Går i seng. Sover. Er kaos nabo til Gud? Eller bor Gud midt i kaoset?

  Hvordan kan man forene forældrerollen og hverdagens pligter med et åndeligt liv? Som forældre kan vi opleve, at der midt i de mange gøremål ikke er tid og kræfter til at udvikle os hverken menneskeligt eller åndeligt. Vi kan derfor let komme til at se børnene som en hindring for vores personlige og åndelige vækst.

  I denne bog påstår Lena Bergström, at det er stik modsat: Børnene er en ressource i det åndelige liv. Det at være forældre giver helt særlige muligheder for at vokse i troen. Det synspunkt når hun ikke frem til ved at lukke øjnene for hverdagens problemer – men ”den vej, der ligger åben for os forældre, er at se og møde Gud i alt det dagligdags, som hele tiden omgiver os.” Det er netop midt i den brogede hverdag, at troens liv kan udfolde sig.

  Lena Bergström skriver ud fra egne erfaringer som mor til tre børn. Hun er forfatter, oversætter og arbejder i Svenska Missionsförbundet med bl.a. retræter og åndelig vejledning. Hun medvirker ofte ved seminarer mv. med emner om forældre, børn og kristentro i hverdagen.

  • Hej Charlotte.
   Undskyld jeg ikke har fået svaret dig. Så din kommentar på min telefon og har så fuldstændig glemt mig at svare da jeg sad ved computeren. Kender du det? Tak for henvisning til bogen, det er virkelig sødt af dig at tænke på mig!! For at det ikke skal være løgn, så har jeg den faktisk liggende på mit natbord. Jeg har lånt den og har læst den over flere omgange – helt fantastisk budskab den bog har. ELsker den (ikke så meget for skrivestilen, men for budskabet):)
   Har du selv læst bogen og hvad synes du?
   Mvh. Maria

 2. Ej, hvor dejligt, at du allerede kender bogen. Jeg kendte den fra Sverige og blev glad, da den blev oversat til dansk. Lige nu danner den grundlag for en læsegruppe i kirken, som min unge kollega, der er mor til 4, bestyrer. Jeg ville gerne have læst den, da jeg selv havde små børn! Nu er mine voksne og jeg har det første barnebarn. Jeg holder meget af hendes måde at få os til at se, at også livet som småbørnsforældre er et åndeligt liv. Det er ikke noget, vi først kan praktisere, når børnene er flyttet hjemmefra. Livet med Gud er her og nu!
  Jeg linker til din blog – håber det ok?

  • Ej hvor lyder det spændende – med læsegrupper. Jeg er også meget glad for at have læst bogen, den har vireklig forandret mit syn på at være mor til det bedre. Istedet for at fokusere på alt det “vi går glip af” så se på alt det vi vinder – både menneskeligt og åndligt. Dejligt befriende at se det åndlige i noget så konkret som at passe småbørn:) Endnu engang tak for anbefalingen af bogen og du er meget velkommen til at linke til min blog:)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s