Samtalekøkken eller ej

2013-11-05 14.23.53Vi har ikke et af de der samtale køkkener hvor alle kan være sammen og man kan snakke med børnene der leger, mens man laver mad – desværre. I stedet har vi et af de der gammeldags ”jeg står i den ene ende af huset og rååååber ind i den anden ende af huset hvis jeg skal svare på et spørgsmål”-agtige køkkener. Det har nu også sin charme. F.eks. når man står og snitter grønt, mens man kan høre samtaler og leg i stuen.

Den anden dag var det lyden af grinende børn der var temaet for baggrundsstøjen, kun forstyrret af Mandes stemme der kom med indspark som ”pas lige på lillesøster” og ”liså stille med det tæppe” indtil det hele pludselig blev opslugt af et ”bump” og derefter lyden af lillesøsters skrigende stemme. Mande brokkede sig til Twilight, der tilsyneladende havde haft noget at gøre med ”bumpet” og jeg nåede lige at se ryggen af hende da hun gik ind på værelset.

Lidt efter var roen genoprettet, og toner af guitarspil med far og søn der synger Kaj og Andrea-hits, fyldte rummene. Ingen havde endnu set noget til Twilight, trods at hun var blevet kaldt på flere gange. Til sidst listede jeg ind på værelset. Hun sad med stram lige mund og krydsede arme på hyggemadrassen. Hun svarede anderledes end forventet på mine spørgsmål, hun var nemlig bange. Og ikke bange for at Lillesøster havde slået hovedet. Hun var bange for at vi elskede Lillesøster mere, end vi elskede hende.

Jeg fik hende skovlet op i armene mens jeg med 1000 ord prøvede at forklare noget med kærlighed der når helt op til månen og tilbage og forældre der kan elske en uendelig mængde af børn, inden hun afbryder mig og spørger om hun ikke nok må hjælpe mig med at lave mad. Og så kunne jeg jo godt huske det. Mine lille pige synes det er fint nok med fine verbale kærlighedserklæringer, men egentlig vil hun bare gerne stå og gå ved siden af mig, som en lille skygge, mens vi (læs: hun) snakker uafbrudt om stort og småt. Hun vil bare gerne være sammen. Og så er det jo pludselig ret smart det der gammeldags køkken, hvor Twilight og jeg kunne have lidt tiltrængt mor-datter tid mens duoen i stuen passede sig selv.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s