At holde balancen & positive spiraler..

image

Når jeg hvæser “gå uuud” af soveværelset, til en klatøjet 4 årig kl620 en vilkårlig morgen, så er den gal, så er vi ved at miste balancen. Det skete igen denne uge, hvor kombinationen af små børn, baby, sygdom, søvn, alene tid og mængden af voksne hænder ikke gik op i en højere enhed.

Heldigvis har jeg en Mande der har omsorg og en god børnehave i baghånden, så jeg fik sovet den ud. Men kom endnu engang til at tænke på hvordan vi holder balancen og holder gang i de positive spiraler. Vi ved alle sammen hvad der sker efter en uge eller to med for lidt søvn, eller hvad der sker når vi kun spiser lyst brød og sukker et par dage i træk. Det er hyggeligt at være længe oppe i øjeblikket og det lyse brød smager fantastisk, men den korte lunte, trætheden og hovedpinen er til at føle på alt for hurtigt.

Det tror jeg måske egentlig først rigtig jeg opdagede efter Mads Bo havde pep-talket os til at købe en blender og hans “high on smoothie”bog i Randers storcenter for nogle år siden. Vi begyndte nemlig systematisk at lave smoothies hver morgen og kunne mærke hvilken forskel det gjorde. Det var det første af forskellige større og mindre sunde tiltag vi har gjort for at opretholde nogle positive spiraler i vores liv. Og også grunden til at jeg købte 40 bananer i rema den anden dag. (Kassedamen må seriøst tro at vi har aber som kæledyr med de mængder af bananer vi slæber hjem..)

Positive spiraler, jeg er ikke specialist på området, men kan se en sammenhæng mellem at vi spiser mad der er godt for vores krop, bruger vores kroppe, sover godt og nok. Og så på det at vi har energi og god stemning, både kl6 om morgenen og kl19 om aftenen. Og det der med at have energi og god stemning er bare alfa og omega når man bruger sin dag med små børn der kopiere ens sindstilstand med skræmmende præcision, gang på gang på gang. Hvis der er nogen der har input på dette emne, så kommenter endelig. Vil vildt gerne høre hvordan andre oplever det med at holde balancen i børnefamilien.

Reklamer

5 thoughts on “At holde balancen & positive spiraler..

 1. Jeg tænker at hvis man skal holde balancen… Og det heldigvis oftest er super duper dejligt… Så skal det vel også nogen gange være bare lidt surt at være småbørnsfamilie 🙂 Selv om man i nuet ønsker sig alt det bedste, så er lidt modgang vel ikke at foragte, når bare man stadig er sikker på hinandens kærlighed. Og en træt og søvnig mor der væser, viser jo netop ” Pas på dig.. Hold dig væk… Jeg er lidt farlig for dig lige nu… ”
  Et børneliv såvel som et voksenliv, består jo nu engang imellem også af afvisninger, sygdom og kedelig mad.. Hvis alt bare var lutter lagkage, så var der jo ligesom ikke flere udfordringer… Med mindre dit mål er, at sidde som en anden “pensionist” og synge “halleluja” hver dag…:-)
  Sidst jeg kommenterede fik jeg forøvrigt fornemmelsen af, at du, og nogle af dine andre kommentators, ikke var oprigtigt interesseret i andre meninger/holdninger end jeres egne.. Så godt du skrev at du gerne ville have andres oplevelser..

  • Tak for din besked Gitte:)
   Genkender ikke at jeg ikke skulle være oprigtig interesseret i andres holdninger – og er glad for at du skriver igen!:):) Synes du har nogle interessante kontra perspektiver, som absolut er velkomne og ikke “fremmede” i mit hovede. Familieliv, børneopdragelse, fællesskab, kærlighed, balance osv. er jo nogle frygtelige relative størrelser. Og når jeg skriver om emnet vil jeg naturligvis skrive ud fra mit personlige ståsted, mit paradigme, det prisme jeg ser verden igennem, eller hvad vi nu vælger at kalde det. Fordi jeg ikke kan andet:) Min vandring går fra at være en sur, travl og kontrollerende mor til at være en mere afslappet, nærværende og glad mor, hvilket helt klart bliver afspejlet i alt jeg skriver og er min store udfordring:)
   I aften fik vi rugbrød med makrel – i formiddag proppede vi os med lagkage til børnefødselsdag:) bagsiden af småbørnsfamilieliv findes også her;)

   • Ja 🙂 Ståstedet er så vigtigt. Jeg fik helt ondt i maven over, om min kommentar kunne misforstås, hen imod at legaliserer, at det er ok at “hvæse” for godt befindende.. Som du skriver, det er relativt, og skal forstås fra vores ståsted.
    Verden er fyldt med sure, travle, kontrollerende mennesker. Dem skal vores børn nok stifte bekentskab med. Men alligevel sker det desvære, at vi af forskellige årsager bliver så presset, at livet bliver for kompliceret til, at vi bare kan være de afslappede, nærværende og glade forældre, som børn har så godt af at have som forbilleder.
    Balancekunst. Kommer til at tænke på linedansersangen af Per Krøis Kjærsgård. Den er så fin 🙂
    Tak for endnu et godt pandekagemor-indlæg 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s