Fødselsdags dilemma

IMG_7276Twilight ønskede at få en masse børnehavepiger til fødselsdag, da hun fyldte 4 år i foråret. Jeg bailede totalt på det ønske og arrangede hendes fødselsdag i børnehaven istedet. Tanken om otte 3-4 årige piger inde i vores lille stue er bare en kende skræmmende synes jeg… Men hun ønsker sig det stadig, nu bare når hun fylder 5.

Lynild, der netop et fyldt 3 år, ønskede sig at hans bedste kammerat kom med til fødselsdagen og at han fik en Lynet Mcqueen lagkage. Det sidste viste sig at være langt mere kompliceret end det første.

Egentlig plejer vi at køre den mere traditionelle fødselsdag med bedsteforældre osv. Men forskellige omstændigheder, som eksempelvis at vi kørte bil 10 timer på hans rigtige fødselsdag og derfor ikke fortalte ham at det var hans dag. Samt at vi havde under 48 timer til at arrangere/invitere gæster, ordne alle “left overs” efter camping (læs: 8 maskinfulde vasketøj bl.a.) og få huset sådan nogenlunde op at stå, gjorde at vi droppede alt “det rigtige” som vi plejer at gøre og efterkom Lynilds ønsker 100%.

Og nøj hvor blev han glad. Han kom spontant tre gange i løbet af dagen og sagde ting som “tak mor, fordi Ezra kom på min fødselsdag”, “tak for for Lynet Mcqueen lagkage”. Har aldrig set den bette fyr så overvældet og glad før. Og det hele giver mig jo bare lyst til at gøre det igen. At droppe alle formalia og lade ungerne selv bestemme hvad deres fødselsdag skal indeholde. Meget angstprovokerende når det gælder Twilights fødselsdage, for nøj hvor vil hun bare gerne have ALLE veninderne med. Men også ret befriende at give plads til at de jo ikke er ens og derfor har vidt forskellige drømme om hvad en god fødselsdag er.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s