Farvekridt

image

Et eller andet siger mig at der er flest mødre der følger (kan holde ud at læse med på) denne blog. Og af den grund regner jeg ikke med at jeg behøver nærmere forklaring til dette billede;)

Reklamer

4 thoughts on “Farvekridt

  • Hej Jonna. Tak for din kommentar. Håber I har en dejlig ferie – det ser i hvert tilfælde hyggeligt ud!!

   Sjovt du spørger, for jeg tænkte i den situation på en bog jeg er igang med (“Fordelen ved at være introvert” af Marti Laney). Bogen har en del praktiske elementer og beskriver blandt meget andet hvordan man kan håndtere irrettesættelse af hhv. introverte og ekstroverte børn. Med den i tanke var jeg mere mild og mindre direkte end jeg ville have været hvis det var Twilights værk. Jeg sagde “det var ikke så godt” (det er den sætning vi bruger hver gang de gør noget der ikke er okay og den siger vi roligt og med empati, fordi det jo er træls for dem at de har ex. spildt mælk og skal til at tørre op, tegnet på gulvet og skal vente på det bliver ordnet osv.). Jeg sagde vist også “mor siger nej, man må ikke tegne på gulvet – herhjemme tegner vi på papir” eller noget i den retning. Prøver at være kortfattet, men det er svært. Så løftede jeg ham over i hans tremmeseng der stod 1 meter derfra og sagde han lige måtte vente der til jeg havde vasket det rent. Han synes det var træls og fortalte mig et par gange at han gerne ville ned, men accepterede det da jeg havde gentaget min sætning et par gange. Så vaskede jeg gulvet af og satte ham ned igen. Da vi senere fandt en væg han havde forsøgt at male rød spurgte jeg ham bare hvor vi må tegne hende, hvilket han så fortalte mig: “på papiret”.

   Hvis han havde været bare lidt mindre i sin “vand er det sjoveste i verden og jeg kan ikke holde mig væk fra noget som helst vand”-alder, så havde jeg bedt ham hjælpe til – men i situationen, 20min før huset blev invaderet af teenagere, havde jeg ikke lige mod til at kaste mig ud i det projekt. Det jeg var glad for i situationen var at jeg forblev mild, hvis jeg bliver for hånd i stemmen/direkte “skæld-ud-agtig” så kigger han væk og laver fis som for at “slippe ud af situationen”, på denne måde modtager han budskabet og han er faktisk god til at huske “reglerne” når han kender dem.

   Nå, men det blev en lang smørre – jeg synes jo det ville være mest spændende at høre hvad du ville gøre hvis det var sket hjemme på jeres børneværelse?

   Mvh. Maria

   • Åh ja, hvad ville jeg gøre…:) På en god dag havde jeg stille (men alvorligt) forklaret ham, at det måtte han ikke. Man tegner på papir og ikke på hverken gulv eller vægge. På en dårlig dag havde tonen været en anden, og han havde fået mere skæld ud… Tålmodighed, hidsighed og sen til vrede er noget der kæmpes med herhjemme.. Desværre! Jeg arbejder hårdt på at lave det om, og kan se at bare bevidstgørelsen omkring det har forbedret mine handlinger! Ja det og selvfølgelig BØN, BØN, BØN!

   • Det kan jeg bare alt for godt følge dig i. Jeg arbejder med de samme ting og kender udmærket “dårlige dage”. Utroligt som et par børn kan sætte ens selvbeherskelse på prøve.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s