Hvordan ville du reagere på at møde et barn med HIV?

Jeg læste dette indlæg for en tid siden og har tænkt på det flere gange. Hvordan ville du have det hvis Mande og jeg adopterede et barn med hiv; ville du fortsat invitere os hjem og ville du lade dine børn lege med mine??

Sagen er den at der er åbnet op for at man kan adoptere hiv smittede børn fra andre lande. Der er endnu ikke nogen hiv smittede der er adopteret til Danmark, selvom par i både Norge og Sverige har adopteret hiv smittede børn. Hiv er fortsat en dødelig sygdom hvis den ikke er medicineret korrekt, men efter 1996 er der sket utrolig meget indenfor behandling af hiv. Derfor lever mennesker med hiv idag et normalt liv, set bort fra at de er på fast medicin og løbende kontroller på hospitalet.

Der er dog stadig mange fordomme omkring HIV i danmark, hvorfor Aidsfonden i November måned 2011 lavede en kampagne de kalder HIVfobi, se den her. Og test i den anledning også om du er hivfobiker.

Hiv smitter ikke ved almindelige social kontakt, kys, kram og knus samt ved at dele toilet, drikke af samme kop, og hiv kan ikke overføres af insekter. Man kan kun blive smittet med hiv, hvis man har været i kontakt med blod, sæd, modermælk eller skedesekret fra en hiv-smittet, der ikke er velbehandlet. Behandlingen er så effektiv at det er usandsynligt at en velbehandlet hiv smittet kan smitte videre hvis vedkommende følger sin behandling. Behandlingen gør hiv-smittede mindre smitsomme, fordi den reducerer mængden af virus i de kropsvæsker, der ellers ville overføre virus i forbindelse med sex.

Måder som hiv smitter på:

  • dyrke sex uden kondom
  • dele blod med en hiv-smittet
  • smitten overføres fra mor til barn under fødslen
  • den hiv-smittede mor ammer sit barn

De to sidste er årsagen til at mange børn, specielt i central afrika fødes med HIV eller får det mens de er ganske små. Herunder ligger en video omkrign ac-børnehjælps arbejde blandt hivsmittede børn i Etiopien.

HIV-smittede børn i adoptivfamilier from AC Børnehjælp on Vimeo.

Reklamer

2 thoughts on “Hvordan ville du reagere på at møde et barn med HIV?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s