Indrømmet; jeg er egentlig ret nørdet

Den første ægteskabsbog jeg læste

Ja, sandheden skal jo frem på et tidspunkt.

Siden jeg var skole-pige og skrev i venindebøger har jeg altid haft et problem med spørgsmålet; hvad er din hobby? Jeg har aldrig rigtig vidst hvad jeg skulle skrive på den sætning, eller svare for den sags skyld. I mange år spillede jeg klaver, så det skrev jeg på sætningen. Men sandheden var, at da jeg var 6år og fik spørgsmålet; “vil du gerne have at vi køber et klaver, så du kan lære at spille på det?” så havde jeg ingen ide om hvad det handlede om, og kun en svag fornemmelse af hvad et klaver egentlig var. Men som de fleste andre børn så var jeg da godt klar over at når man fik spørgsmålet; “vil du have nóget eller ingenting?”, så galt det om at slå til.. Så det gjorde jeg.

Jeg var ganske okay til at spille klaver, scorede også en ganske udemærket musik-på-B-niveau karakter for min præstation på HF. Men da jeg mødte min gode veninde der er professionel pianist idag, så var jeg ikke et sekund i tvivl, det har aldrig været min hobby at spille klaver. For mig var det matematik – sjældent musik.

Kan huske min svigerfar i begyndelsen af mit forhold med Mande, spurgte hvad min hobby var. Vi var stadig på det plan hvor det galt om at give et godt indtryk, men min hjerne knagede… Mande var sød og indskød at jeg godt kunne lide at sy og være kreativ (sidder her og griner for mig selv, for det er godt nok den bedste joke…) Jeg kan fint sy på en symaskine og syer gerne puder, betræk til diverse ting, gardiner til børneværelset, små tæpper og tøj (ind og ud), men hobby….?:)

Når jeg tænker over det så tror jeg altid kun jeg har haft meget få ting jeg synes der er for alvor interessant. 1. relationer (til Gud og mennesker) 2. naturen og gåture med min hund. Lidt skræmmende ikke (?) og meget nørdet synes jeg. Jeg var 15år da jeg læste min første ægteskabsbog og så har det ellers bare fortsat siden med diverse selv-hjælps og pop-psykologi bøger (jeg har dog også læst, bare en smule, primær-litteratur i løbet af studiet;).

Yes – det er min virkelighed, at jeg er specialisten/nørden herhjemme og Mande er den med den brede viden. Jeg har dessuden valgt at gøre min eneste hobby til mit fag. Og når jeg slapper af, sidder jeg fortsat med en psykologi-inspireret bog i hånden. Når det er sagt, så kan jeg jo også godt læse en opskrift og se en youtube video om hvordan man sætter en ny frisure, men det vinder lisom ikke ind på mit hjerte… Det gør relationer og mennesker derimod.

Hvad er DIN hobby?

Reklamer

2 thoughts on “Indrømmet; jeg er egentlig ret nørdet

  1. Jeg tænker nogle gange over spørgsmålet – hvad er min hobby – fordi det er somom der er 5 klassiske at vælge imellem: Er man til sport, kreativitet, madlavning, bøger eller naturen. Det bliver nemt lidt for firkantet at sætte kryds i en af dem – he he.
    Jeg kan ikke rigtig finde ud af det, men jeg tror vist nok mine hobbyer (for tiden) er at fotografere, lave praktiske løsninger i vores hjem og male. Jeg kan også godt lide at skrive og læse. Men det svinger meget om jeg har gang i det – det kræver stilletid med to hænder fri. 🙂

    • Tak for din kommentar Kirstine.
      Jeg synes du er så god til at tænke “ud af boksen”:) Dejligt med nogle alternativer til de klassiske hobby-typer!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s